Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Ημ/νία: 1-11-2015


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
            για άλλη μία φορά η σχολική χρονιά ξεκίνησε με προβλήματα. Χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται καθημερινά λόγω των εκατοντάδων κενών στα σχολεία μας ως αποτέλεσμα των  μηδενικών διορισμών όταν μάλιστα τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί 17.000 συνάδελφοι. Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα που δεν διδάσκονται, εγκατάλειψη της ειδικής αγωγής (σχολεία  ανοίγουν με ένα μήνα καθυστέρηση), αποκλεισμοί μαθητών από τμήματα των ΕΠΑΛ, τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, αναστολή – κλείσιμο λειτουργίας σχολείων (ΣΔΕ Καστοριάς), ενώ οι γονείς για ακόμη μία χρονιά καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη όχι μόνο για φροντιστήρια, αλλά και για υλικά, ακόμη και για την λειτουργία των σχολείων μας.

            Η ΕΛΜΕ Καστοριάς εκφράζει τη συμπαράστασή της στους δίκαιους αγώνες των μαθητών που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη μόρφωση, ενάντια στο «Νέο Σχολείο» της αμορφωσιάς, του ανελέητου ανταγωνισμού και της παραπαιδείας, που τους ετοιμάζει  η κυβέρνηση. Η θέση μας είναι δίπλα στους μαθητές μας, στα παιδιά μας, δίπλα στις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι σας καλούμε να δυναμώσουμε – κλιμακώσουμε τον αγώνα.
Συμμετέχουμε στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ την Δευτέρα 2 Νοέμβρη (11:00 – 14:00) παράλληλα με τις μαθητικές κινητοποιήσεις.
Συμμετέχουμε στην Γενική Πανεργατική Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη 12 Νοέμβρη.



 
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου