Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΟΣ  Γ.Σ.Ε.Ε.

   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
           Μία από τις πλέον δυσάρεστες συνέπειες της κρίσης, που ποικιλοτρόπως όλοι βιώνουμε, είναι και το καθεστώς της ανισότητας, όσον αφορά στην πρόσβαση των νέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο αριθμός των μαθητών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός εκπαιδευτικού συστήματος άνισου ανταγωνισμού αυξάνεται συνεχώς.
           Στο πλαίσιο αυτό φορείς και συλλογικότητες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να δοθεί μία αλληλέγγυα απάντηση στις συνθήκες που δυσχεραίνουν και απαξιώνουν τα όνειρα και τις ελπίδες των παιδιών μας. Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς με την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς και του Δήμου Άργους Ορεστικού προτίθεται να λειτουργήσει στην Καστοριά και στο Άργος Ορεστικό τμήματα κοινωνικού φροντιστηρίου για μαθητές Λυκείου με προτεραιότητα τη Γ τάξη.
               Οι εκπαιδευτικοί (διορισμένοι – αδιόριστοι) που επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Εργατικό Κέντρο ή την Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς μέχρι τη Δευτέρα 19/10  προκειμένου να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής εθελοντή. Θα ακολουθήσει πρόσκληση σε γονείς – μαθητές για τη συμμετοχή στα μαθήματα που θα υποστηρίζονται από το κοινωνικό φροντιστήριο και τους εθελοντές εκπαιδευτικούς.
           Θεωρούμε ότι η εθελοντική συμμετοχή μας στο αλληλέγγυο αυτό εγχείρημα είναι μία σπουδαία ευκαιρία, ώστε να παραδώσουμε στους μαθητές μας το ουσιαστικότερο μάθημα. Η πραγματοποίησή του αποτελεί τον πιο πρόσφορο τρόπο για να δείξουμε για μία ακόμη φορά ότι συλλογικότητες και θεσμικοί φορείς τίθενται σύσσωμοι ως δημιουργικό ανάχωμα στις πολιτικές που υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας.
Πληροφορίες
Εργατικό Κέντρο Καστοριάς: e-mail: info@ekkastorias.gr, Δ/νση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 53, Τηλ.  : 24670 27687.

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: e-mail: elmekast@gmail.com, Παρίσσης Σπύρος: 6974582902, Βιτούλας Ανδρέας: 6974211211.

Για τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς          Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καστοριάς
                             Ο Πρόεδρος                                                          Ο Πρόεδρος
                        Γεώργιος Μαλέας                                               Σπυρίδων Παρίσσης                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου