Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν άγρια στους εκπαιδευτικούς στο Υπουργείο Παιδείας

Στο πλευρό των δασκάλων και η ΟΛΜΕ, που προχωρά σε τριήμερο κινητοποιήσεων.










Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι δάσκαλοι, οι οποίοι βρίσκονται σε 24ωρη απεργία κόντρα στη διαθεσιμότητα και την προωθούμενη αξιολόγηση.
Πριν από λίγο οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν την είσοδο των αξιολογητών. Προκλήθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων της αστυνομίας οι οποίες με ασπίδες και γκλόπ έσπρωχναν τους διαδηλωτές.Στο πλευρό των δασκάλων και η ΟΛΜΕ, που προχωρά σε τριήμερο κινητοποιήσεων. Ειδικότερα, αποφασίστηκε:
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή, στις 2 μ.μ., καθώς και το Σάββατο και την Κυριακή στις 9 το πρωί. 
Αποκλεισμοί διευθύνσεων εκπαίδευσης την επόμενη ημέρα από την ανακοίνωση των διαπιστωτικών πράξεων των απολύσεων, με κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από την ΟΛΜΕ για τη διευκόλυνση συμμετοχής στην κινητοποίηση.
Πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων σε όλες τις ΕΛΜΕ με στόχο τον συντονισμό εν όψει της 24ωρης πανεργατικής κινητοποίησης στις 9 Απριλίου.
Συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 9 Απριλίου και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ για το Συλλαλητήριο της Αθήνας 10.30 π.μ. στο Πολυτεχνείο.
Φωτογραφίες από dromografos
Για να περάσουν 2 πούλμαν με συμβούλους που πάνε στο Υπ.Παιδείας έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι του Ψαλιδίου και δεν μας αφήνουν ούτε πεζούς να πάμε σπίτι μας.Εχουν πέσει δακρυγόνα στους διαδηλωτές και είναι απίστευτα πολλές οι αστυνομικές δυνάμεις στη γειτονιά (Πέλικα,Εγνατίας,Αιγαίου,Α.Παπανδρεου)



Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου