Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών ΔΕ σε Διαθεσιμότητα: Ανακοίνωση

ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΙΩΝΑ–
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σάββατο 22 Μάρτη 2014: Η άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο είναι πλέον γεγονός!
Περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί απολύονται σε λίγες ώρες και άλλοι τόσοι μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων. Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαθεσιμότητα είναι 1.787. Όμως «Δεν θα υπάρξει άλλη προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα», δήλωσε κυνικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Άλλωστε «Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων απ’ όλους τους κλάδους». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, ότι θα δοθεί μια άτυπη παράταση στη διαθεσιμότητα ώστε να βγουν οι τελικοί πίνακες του ΑΣΕΠ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δουν αν προκύπτει κάποια θέση για τους απολυμένους.
Η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με αντιπροσωπία της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα πραγματοποιήθηκε μετά τις 5.30 μ.μ. ενώ πλήθος εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα (από Κρήτη, Έβρο, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λαμία, Ιωάννινα, Αθήνα, Πελοπόννησο κ.α.) πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια καθιστική διαμαρτυρία στη Βασ. Σοφίας που ολοκληρώθηκε στις 8.30 μ.μ. με διαμαρτυρία στη Βουλή και πορεία που κατέληξε στα γραφεία της ΟΛΜΕ.
Τα συναισθήματα ήταν και είναι πολλά και δύσκολα. Θυμός και οργή για την αδικία, τον βιασμό  και τον εμπαιγμό που έχουμε υποστεί, βαθιά θλίψη για την εργασιακή απώλεια και την έλλειψη συμπαράστασης, απογοήτευση γιατί δεν καταφέραμε να ματαιώσουμε τα αρχικά σχέδιά "τους", δύναμη γιατί αρκετοί από εμάς σηκώσαμε στους ώμους μας το βαρύ φορτίο του αγώνα που θα έπρεπε να το είχαν σηκώσει τουλάχιστον 500.000 εργαζόμενοι και παλέψαμε ως εδώ με συνέπεια και αξιοπρέπεια, τυχεροί γιατί είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους ορόσημα για τη ζωή μας και να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είναι "φίλοι" -γιατί στα δύσκολα φαίνεται η ποιότητα των ανθρώπων-, υπερηφάνεια  γιατί έχουμε δώσει με μεγάλη αυταπάρνηση και γενναιότητα έναν άνισο αλλά τίμιο αγώνα. Ας κάνει ο καθένας τον δικό του απολογισμό και ας αναλογιστεί τι μπορούσε να κάνει και δεν έκανε.

Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε
Επειδή γνωρίζουμε ότι, νικητές δεν είναι αυτοί που ποτέ δεν αποτυγχάνουν, αλλά αυτοί που πάντα προσπαθούν και ποτέ δεν εγκαταλείπουν, δηλώνουμε  ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Μπορεί να χάθηκε μια μάχη αλλά δεν χάθηκε ο πόλεμος.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συναισθανθούν την σοβαρότητα της κατάστασης!!
Μεθοδεύτηκε και έγινε πράξη η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο και σχεδόν "δεν κουνιέται φύλλο". Ανατρέπονται πλήρως οι εργασιακές σχέσεις και κάποιοι στρουθοκαμιλίζοντας νομίζουν ότι είναι για τους ....άλλους!!! Έτσι εξασφαλίζουν την συνενοχή τους στο έγκλημα που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους.
Συνάδελφοι "Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ"  Άνοιξε η Κερκόπορτα. Όσοι δεν είναι "λαμόγια" και κομματικοί πελάτες ας αντιδράσουν επιτέλους!!!! Ήρθε η σειρά τους. Ο Κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε, ότι η τρόικα έχει ζητήσει 15.000 απολύσεις. Το σπίτι του διπλανού κάηκε και η φωτιά μπήκε στο σπίτι του "καθένα".

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους απολυμένους να αντισταθούν στην ολοκλήρωση των σχεδίων της εγκληματικής συμμορίας που μας κυβερνά.
Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Μας πετάνε στο δρόμο αλλά θα μας βρούνε μπροστά τους. Αύριο απολύονται διακόσιοι συνάδελφοί μας. Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας για να διεκδικήσουμε τις θέσεις εργασίας που είχαμε.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα συντονιζόμενοι με όλους τους εργαζόμενους, τους διαθέσιμους και τους απολυμένους.

ΌΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου