Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Λειτουργία των Τ.Α.Δ. – Ε.Τ.Α.Δ.


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ημ/νια: 20-01-2011
Αριθ. Πρωτ.: - 5 -





Πληροφορίες:
Πανταζόπουλος Ιωάννης
6948194692
Μητκίδης Παναγιώτης
6944770268

ΠΡΟΣ:
1) Περ/κή Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας
2) Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Καστοριάς
3) Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Καστοριάς
4) Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Καστοριάς
5) Σχολικές Μονάδες
του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Καστοριάς


 Θέμα: «Λειτουργία των Τ.Α.Δ. – Ε.Τ.Α.Δ.»

Έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες λειτουργίας τους και θέτοντας «στο επίκεντρο τον  μαθητή – αθλητή», το Υπουργείο Παιδείας θεώρησε προτιμότερη την, ουσιαστικά, κατάργηση των Τ.Α.Δ. και Ε.Τ.Α.Δ. από την πραγματική αναβάθμιση και σύνδεσή τους με τα νέα κοινωνικά – αθλητικά δεδομένα και τις προκλήσεις της εποχής μας, κρίνοντάς τα ως «αντιπαραγωγικά» για τον αθλητισμό και «αντιπαιδαγωγικά» για την εκπαίδευση.
Οι βαρύγδουπες δηλώσεις σχετικά με «την αναμόρφωση και τη σύνδεση σχολείων - αθλητισμού θέτοντας τον μαθητή - αθλητή στο επίκεντρο» καταρρίπτονται από τη φετινή πολιτική που επέλεξε να ακολουθήσει το ΥΠΔΒΜΘ. Μια πολιτική που είναι αποτέλεσμα της μείωσης των δαπανών για την παιδεία και θα συνεχισθεί με τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις ή υποβαθμίσεις των σχολικών μονάδων, τη μείωση των τμημάτων και αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, την ελαχιστοποίηση των διορισμών και των προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων, τη μείωση των λειτουργικών δαπανών των σχολείων και φυσικά των αμοιβών των εκπαιδευτικών.
Μετά από τη μεθοδευμένη διαδικασία που ακολουθήθηκε τους τελευταίους μήνες για τη σύνταξη των πινάκων και την πρόσληψη των συναδέλφων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 – Φυσικής Αγωγής, θα περιμέναμε τουλάχιστον μία συγγνώμη τόσο για τη διάψευση των προσδοκιών όσο και για την απίστευτη ταλαιπωρία, την οποία υπέστησαν όλοι οι συνάδελφοι Γυμναστές, αλλά και οι μαθητές των ΤΑΔ και οι γονείς τους. Όλοι ταλαιπωρήθηκαν για πάνω από τρεις μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους και στο τέλος εξαπατήθηκαν.
            Το Υπουργείο Παιδείας, έχοντας ως κύριο γνώμονα την ελαχιστοποίηση του κόστους της παρεχόμενης δημόσιας παιδείας, δεν θέλησε με την απαιτούμενη γενναιότητα να αναλάβει την ευθύνη της επίλυσης των προβλημάτων για τη σωστή λειτουργία των ΤΑΔ – ΕΤΑΔ αλλά και της διαδικασίας κάλυψης των λειτουργικών κενών. Αντί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και την κριτική των περασμένων ετών, προτίμησε να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες στην άμεση υποβάθμιση και απαξίωση του θεσμού, δίχως να υπολογίσει σε καμία περίπτωση τον μαθητή, τον γονέα και τον εκπαιδευτικό.
            Συγκεκριμένα, στον Νομό Καστοριάς, από τα ΤΑΔ - ΕΤΑΔ που λειτουργούσαν σε 5 σχολικές μονάδες, κανένα δεν ήταν δυνατό να πληροί τις προϋποθέσεις λειτουργίας τη φετινή σχολική χρονιά. Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες μαθητές και συνάδελφοι γυμναστές να βρίσκονται σε πολύμηνη αβεβαιότητα και τελικά να ακυρώνονται οι ελπίδες τους για ένα «αθλητικό σχολείο υψηλών προδιαγραφών».


Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.

            Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας



Ιωάννης Πανταζόπουλος                                                                     Παναγιώτης Μητκίδης                                       
 




ΚΟΙΝ:
1) Πολιτικό Γραφείο
κ. Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου
2) Πολιτικό Γραφείο
κ. Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας
3) Γραφείο κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς
4) Γραφείο κ. Δημάρχου Καστοριάς
5) Γραφείο κ. Δημάρχου Ορεστίδος
6) Γραφείο κ. Δημάρχου Νεστορίου
7) Μ.Μ.Ε. Ν. Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου